Nega pred in po terapiji

Predpogoj za uspešnost tretmajev je dosledno upoštevanje navodil nege kože pred in po tretmaju. Prosimo, da si jih dobro preberete in držite.

Nega kože pred tretmajem

Tri tedne pred tretmajem lahko dlake in dlačice le brijete. Prepovedano je odstranjevanje z depilacijskimi kremami, voskom ali pinceto! Tri tedne pred posegom za nego kože ne uporabljajte eteričnih olj, parfumiranih krem in fotoaktivnih mazil in zdravil. Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar! Bolj, ko bo koža čista, lažje in bolje bomo tretmaje lahko opravili.

Prav tako, tri tedne pred posegom ne uporabljajte sredstev za samoporjavitev. V tem času je prepovedano sončenje in uporaba solarija. Ob izpostavljenosti soncu je potrebno zaščititi kožo s čim višjim zaščitnim faktorjem (priporočamo faktor 30). Nekatera zdravila povečajo fotosenzitivnost. Prosimo, da s seboj prinesete seznam zdravil, ki ga bomo preverili z zdravnikom.

Pravilna nega kože po tretmaju

Na zdravljenem predelu kože se lahko pojavi blaga rdečica, ki lahko traja nekaj ur do 2-4 dni. Vendar v večini primerov ni nobene reakcije. V primeru vraščenih dlak se lahko na mestu pojavi rahla opeklina, ki je le začasna. Pustite jo, da odpade sama. Pri tretmaju kapilar na obrazu se pojavi rdečica. Za nego uporabite Bepanten ali hladilno mazilo. Prvi dan se ne umivajte s pretoplo vodo in ne uporabljajte agresivnih mil. Štirinajst dni po posegu je prepovedano izpostavljanje UV žarkom, soncu in solariju. Obraz večkrat dnevno zaščitite s čim višjim zaščitnim faktorjem (faktor 30). Lahko uporabite tudi tekoči puder, ki ga poznate in za katerega veste, da vaši koži ne povzroča alergičnih reakcij.

Vsa potrebna navodila o negi kože po tretmaju, pa vam bomo posredovali tudi neposredno po tretmaju v našem studiu.

Kozmetična nega kože, ki jo nudimo v našem Studiu:

Aknasta koža :
Pri večini ljudeh z aknasto kožo ali problematično kožo je težava v tem, da imajo zunanjo plast kože prekomerno zadebeljeno. Zaradi tega je potrebno narediti piling ter kožo globinsko negovati. Nega se uspešno kombinira z ELOS tehnologijo.

Nega kože, ki je poškodovana od sonca:
Pri negi kože, ki je poškodovana od sončnih žarkov se izvaja nega s C vitaminom. C-vitamin spodbuja sintezo kolagena. S 40% C- vitaminsko oblogo in muradovim C- vitaminskimi produkti za domačo nego dosežemo bolj gladko in pomlajeno kožo, ter 50% posvetlitev pigmentacij, ki so nastale zaradi izpostavljenosti soncu. Nega se kombinira z ELOS tehnologijo.
Nega suhe kože in kože, ki ji je potrebna reaktivacija:
Taka koža se neguje z reaktivacijskimi tretmaji, se pravi z sestavinami za vlaženje, učvrstitev in utrjevanje. Vse to ponujamo v našem Studiu.